Лийдс привлича големия талант на Италия

Лийдс е много близо до привличането на големия талант на Италия Вилфред Ньонто. 18-годишният талант вече има 4 мача за "Скуарда адзура" и блесна с представянето си в турнира за Лигата на нациите, като се разписа в мача с Германия (2:5) и стана най-младият голмайстор в историята на Италия.

Ньото е продукт на школата на Интер, но през 2020 година напуска клуба и решава да премине като свободен агент в Цюрих, където да играе редовно и да има шанс да развие таланта си. Това се оказва печеливш ход и младият италианец бързо успява да се наложи в състава на швейцарския тим, за който в последните два сезона има 71 мача, 12 гола и 9 асистенции.

Първоначално от Цюрих бяха поставили цена от 20 милиона евро на нападателя, с която отблъснаха кандидатите за подписа му. Договорът на играча обаче изтича след година и това е накарало швейцарците да променят позицията си, като сега са склонни да го пуснат на доста по-ниска цена.

От Лийдс са предложили за правата на Ньонто 5 милиона евро плюс допълнителни бонуси. В близките дни двете страни ще седнат на финални преговори, на които да изчистят всички детайли по сделката, която се очаква да бъде обявена в началото на следващата седмица, стига всичко да е наред.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти