Рованпера: Излетяхме заради грешка в записките

Кале Рованпера обясни катастрофата си във втората отсечка на рали “Ипр” с твърде “оптимистично” описване на мястото, където финландецът излетя от пътя и катастрофира.

Кале имаше малък, но реален шанс да спечели световната титла този уикенд, а след първата отсечка имаше 2,5 секунди аванс пред съотборника си Елфин Еванс.

Рованпера излетя на излизането от бърз десен завой, колата му падна в канавката и когато тя свърши дойде силен удар, който подхвърли автомобила и даде началото на серия преобръщания. Кале и навигаторът му Йоне Халтунен са невредими след удара.

Рованпера катастрофира и отпадна от рали “Ипр”

“Там всъщност са два завоя, за втория записките ни бяха твърде оптимистични, т.е решил съм, че мога да мина по-бързо там - обясни Рованпера. - Описали сме го като къс завой, завих, но се получи недозавиване, не успях да го взема, излязохме от пътя и уцелихме канавката. Опитахме се да огледаме колата. Трудно ми е кажа дали всичко е наред, ако ролбарът е наред, ще видим дали момчетата в сервиза ще успеят да я оправят.”

Латвала не вярвал, че Рованпера ще вземе титлата

Стартът на отсечката се забави с 4 минути заради проблем с времеизмерването, като Рованпера и Халтунен бяха доста нервни при потеглянето, но Кале отрече това да е оказало влияние върху карането му.

Слух: Танак напуска Хюндай?

“10 километра след старта, не мисля, че това би трябвало да е фактор - допълни Кале. - Разбира се, неразборията на старта не беше приятна. Не знам какво точно правеха, но на старта не би трябвало да има такива бъркотии.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти