Може ли Гасли да напусне Алфа Таури?

В договора на Пиер Гасли с Алфа Таури има клауза му позволява да напусне предсрочно тима, разкри RacingNews365. Според тази клауза, Пиер може да си тръгне ако получи оферта от отбор, който е по-напред в класирането от Алфа Таури. Наскоро Алфа Таури официално обяви, че Гасли остава в тима до края на 2023 година.

Според различни източници във Франция, тази клауза може да бъде активирана от Гасли, ако се окаже, че той е получил оферта от Алпин, за да замени Фернандо Алонсо, който от началото на следващия сезон ще кара за Астън Мартин.

Алпин заема 4-ото място в класирането на конструкторите, а Алфа Таури е на 8-ата позиция. Естебан Окон остава в Алпин и е логично да очакваме, че френският тим ще иска да има двама френски пилоти, каквато обикновено е традицията при различните участия на Рено във Формула 1 през годините.

Гасли: Все едно карах различна кола в квалификацията

Гасли и Окон получават най-малко от силните пилоти - по 4,85 милиона евро на сезон, а Алонсо ще получи поне 17 милиона евро за последния си сезон в Алпин тази година.

Алпин и Пиастри отиват на съд

В същото време Отмар Шафнауер потвърди, че в отбора са отворени към възможността Дениъл Рикардо да се върне в отбора, тъй като в Макларън искат да сложат Оскар Пиастри на мястото му. И вече се появи информация, че от Макларън са информирали Рикардо, че сънародникът му ще го смени за другия сезон, но Дениъл иска да остане във Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти