Обрат! Вилфредо Леон иска да играе на световното, ще бъде готов за финалната фаза

Дни, след като от президентът на Полската волейболна федерация (PZPS) Себастиан Швидерски обяви, че един от най-добрите волейболисти в света и Полша Вилфредо Леон може би няма да играе на Световното първенство, кубинската звезда даде интервю за SportoweFakty.wp.pl, в което опроверга казаното и заяви, че иска да играе на Мондиала.

Президентът на полската федерация: Шансът Леон да играе на световното е малък

Въпреки че претърпя операция на коляното през юни, 29-годишният натурализиран кубинец се завърна към тренировките и вярва, че ще успее да възвърне най-добрата си форма за финалната фаза на Мондиала. В петък Леон дори се присъедини към лагера на националния отбор в базата на тим на Спала. Това би трябвало да промени решението на селекционера на "Дружина полска" Никола Гърбич, който да го включи в групата от 14 играчи за шампионата.

"Коляното е добре. Не чувствам болката, която изпитах в края на миналия сезон. Върнах се към тренировките, към подскоците. Работя с моя физиотерапевт Рожерио, който дойде при мен специално от Бразилия. Сигурен съм, че до началото на световното ще съм достигнал 80-90% от обичайната си форма, а до финалната фаза на 100%, ако има възможност да възстановя ритъма си на играта. Сега се чувствам много добре физически, но е въпрос на сработка със съотборниците ми на терена. Решаващият глас ще бъде за треньора Никола Гърбич. Той просто може да каже, че предпочита да има играч в отбора, който да е готов да играе на максимум от първия ден на турнира. Разбирам какво е положението ми. Но аз давам всичко от себе си, работя здраво, за да стигна до Световното първенство и да играя там", каза Леон в интервюто.

Цветан Соколов: Имаме силите да победим Полша и САЩ

Той добави, че болката в коляното му е изчезнала и е останал само лек оток, като смята, че може да бъде на разположение на "Дружина полска" за световното първенство и да е готов да играе във всеки мач от четвъртфиналите нататък.

Николай Желязков: Можем да победим САЩ или Полша на Световното

Световният шампион Полша е съперник на България в Група С на Мондиала, като двата отбора излизат един срещу друг на 26 август (петък) в зала "Сподек" в Катовице. Другите тимове в групата са САЩ и Мексико.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти