Бащата на Фетел каза защо си тръгва Себ

4-кратният световен шампион Себастиан Фетел осигури горещо лято за по-голямата част на Формула 1 със съобщението си, че ще се оттегли от спорта в края на сезон 2022. Фетел мотивира това си решение със желанието да прекарва повече време със семейството ми. Сега бащата на Себ - Норберт Фетел добави още малко информация към това.

“Разбирам много добре Себ, за него е обидно нивото на представяне на тима му - обясни пред германската тв RTL Фетел-старши. - Моят син записа невероятна кариера във Формула 1, но в Австрия тази година трябваше да се бори в дъното на колоната. Това много го разочарова, той не е свикнал да му се случват такива неща. И оттогава все по-силно се замисляше за края на кариерата си, явно е взел много бързо това решение, над което размишляваше от известно време.”

Норберт Фетел допълни, че планира да изгледа още едно състезание от Формула 1 преди Себ да си тръгне.

От Ред Бул все пак преговаряли Фетел преди сезон 2021

“Мисля да отида на още едно състезание - най-вероятно на “Монца”, където Себ спечели първата си победа още докато беше пилот на Торо Росо. Точно там стартира великата му кариера на 4-кратен световен шампион”, допълни Норберт Фетел.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти