Британска атлетка призна, че страда от множествена склероза

Британската състезателка на 400 метра с препятствия Лина Нилсен казва, че се надява да "вдъхнови хората", след като разкри, че се състезава, въпреки че страда от множествена склероза. В ексклузивно интервю за Telegraph Нилсен обясни, че за първи път е получила симптоми на заболяването, когато е била на 13 години, преди да бъде диагностицирана месец преди 18-ия си рожден ден.

“Никога не съм искала да бъда известна като спортиста, който е получил МС“, каза Нилсен, която също разкри, че е страдала от депресия след диагнозата. "Но това е нещо, което се надявам да вдъхнови хората. Сега е подходящият момент. Искам да разкажа моята история."

“Бях в най-добрата си форма в живота си. Препятствията се чувстваха като на земята. Времето не можеше да бъде по-лошо. В деня преди състезанието се събудих, облякох тениската си и докато пръстите ми галеха тялото ми, забелязах, че лявата страна е изтръпнала.

По време на състезанието изтръпването беше прогресирало към лявата ми ръка и по-голямата част от левия ми крак, така че 90 процента от лявата ми страна беше изтръпнала. Също така започнах да чувствам слабост в дясната страна. Това беше най-важното състезание в живота ми. Не можех да не бягам, затова се опитах да го запомня”, сподели Нилсен. 

След курс с противовъзпалителни кортикостероиди, симптомите на Нилсен са намалели и тя трябва да се завърне на пистата в четвъртък, представяйки Англия на Игрите на Британската общност в Бирмингам.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти