В Англия бесни - европейската титла на националния тим не получи необходимото признание

Пресата в Англия тази сутрин излиза с големи заглавия и коментари на недоволство, след като женският национален тим на страната не е получил нужното уважение в лицето на аудиенция на Даунинг стрийт 10, тъй като премиерът се готви за отпуска, или разрешение за традиционния парад по улиците на Лондон след успех, което не получи разрешение от кмета Садик Кан. 

Английският национален отбор по футбол спечели най-голямото си отличие от световната титла през 1966-а, след като женският тим триумфира с европейската титла в събота вечер. Другият финалист Германия получи официална аудиенция и отпразнува представянето си в центъра на Франкфурт след завръщането си. 

Англия стигна до мечтания европейски триумф на “Уембли”

Въпреки това “лъвиците”, както са известни момичетата на Сарина Уигман, получиха единствено възможност да отпразнуват своето постижение на Трафалгар Скуеър, което получи едва 20 минути ефирно време по националната телевизия “ББС”. Около 7 хиляди фена вчера бяха на един от най-известните площади в английската столица, където все пак бе дадена възможност на привържениците да отпразнуват успеха на своя тим.

Премията за европейските шампионки от Англия е колкото заплатата на Роналдо за ден

Още от Футбол свят

Виж всички