Лийдс се интересува от защитник на Реал Мадрид

Лийдс проявява сериозен интерес към защитника на Реал Мадрид Мигел Гутиерес. На "Еланд Роуд" продължават усилена работа по селекцията за новия сезон, в който се надяват да избегнат съдбата си от миналата кампания, когато трябваше да се борят до последно за оцеляването си в Премиър лийг. Заради това в клуба търсят качествени попълнения и са насочили поглед към 21-годишния испанец.

Гутиерес е продукт на школата на Реал, като в последните два сезона имаше епизодични появявания и в първия състав, записвайки общо 9 мача на сметката си. Той обаче трудно ще се пребори за титулярно място в единайсеторката на Карло Анчелоти и може и да приеме възможността да пробва късмета си в Премиър лийг. Мадридчани също са склонни да го пуснат.

От Лийдс планират да отправят оферта за наем на футболиста за един сезон с опция за откупуване. Йоркширци могат да си позволят и директно да откупят испанеца, тъй като разполагат с доста свободни средства след продажбите на Калвин Филипс и Рафиня, но на този етап по-вероятно е Гутиерес а дойде под наем, а евентуално да бъде откупен другото лято, стига да остави добри впечатления с изявите си.

Още от Футбол свят

Виж всички