Вилньов посочи разликата между Макс и Шарл

Световният шампион за 1997 година във Формула 1 Жак Вилньов посочи основната разлика между действащия световен шампион Макс Верстапен и претендента за титлата Шарл Леклер, който вчера отпадна за трети път в рамките на сезона докато беше начело.

“В Австрия Шарл се справи отлично с напрежението, но във Франция не успя - обясни канадецът. - В това е и разликата с Макс, при Верстапен това не се получава. Дори когато Шарл спечели срещу Макс, той завършва втори и не губи много точки. Сега обаче Леклер вече изостава много зад Верстапен.”

Вилньов анализира по-подробно битката за титлата тази година, в която Макс вече има 7 победи в първите 12 състезания.

Какво каза Биното на Леклер след удара

“Този сезон за титлата се борят двама пилоти, чиито автомобили са със съизмерими възможности, но Макс има едно сериозно предимство - не се поддава на напрежението и не прави грешки. Кампанията на Шарл и Ферари е отличен пример за това как се изпуска титлата”, допълни Жак.

Розберг: Време е във Ферари да има уволнени!

Вилньов определи действията на Ферари по отношение стратегията на Карлос Сайнц като “нерешителни” и коментира, че ако в тима наистина са искали да повикат испанеца в бокса, то е трябвало да го направят по-рано, за да му дадат възможност да се върне отново в челото.

Бергер видя предимство за Верстапен в дуела с Леклер

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти