Laver Cup събира отново заедно “голямата четворка”

Атрактивният отборен турнир по тенис Laver Cup ще предложи на зрителите невиждано отдавна зрелище, защото ще събере в тим “Европа” звездите от така наречената “голяма четворка”.

Новак Джокович обяви дългоочакваната новина, че ще се присъедини към Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри. Събитието ще се проведе в Лондон между 23 и 25 септември. 

“Laver Cup е единствената надпревара, в която можеш да се събереш в отбор с хора, с които обикновено се съревноваваш. Да се присъединя към Рафа, Роджър и Анди, които са трима от най-големите ми съперници, ще бъде уникален миг в историята на спорта ни”, каза Джокович пред официалния сайт на турнира.

Другите двама тенисисти от Европа са все още неизвестни за тазгодишната надпревара, а тим “Свят” засега се състои от Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц и Диего Шварцман.

Анди Мъри ще присъедини към Надал и Федерер в отбора на Европа за "Лейвър Къп"

“Никога не съм си представял, че ще имам в отбора си тези четири икони на спорта ни. Всяка година целта ни е да спечелим и с Рафа, Роджър, Анди и Новак шансовете ни са големи”, сподели капитанът на тим “Европа” Бьорн Борг.

Досега съставът от Стария континент е триумфирал във всичките предишни издания на турнира - в Прага през 2017-а, в Чикаго през 2018-а (тогава с Григор Димитров), в Женева през 2019-а и в Бостън през 2021-ва.

Още от Тенис

Виж всички