Най-бързата жива жена на 200 метра: Излязох и направих шоу

Шерика Джаксън спечели първата си световна индивидуална титла в Юджийн и го направи по невероятен начин - с втори резултат във вечната ранглиста на 200 метра от 21.45 секунди.

"Чувствам се страхотно. Излязох и направих шоу. Най-бързата жива жена, национален рекорд и рекорд на шампионатите, не мога да се оплача", каза Джаксън.

Неудържимата Шерика Джаксън спечели световната титла на 200 м, остана на 11 стотни от световния рекорд на Фло Джо

28-годишната спринтьорка има доста индивидуални медали в кариерата си, включително сребро на 100 метра в Юджийн миналия уикенд, но сега спечели и първа индивидуална световна титла.

"Знам, че Шели вероятно е една от най-добрите спринтьорки в света на завои, така че трябваше да пробягам кривата възможно най-силно. Знам, че съм силна и бърза преди финала, така че знаех, че когато в крайна сметка я настигна, мога да я изпреваря", добави шампионката.

Джаксън каза, че не мисли за времена и рекорди. Върховото постижение на Грифит-Джойнър, която почина през 1998 година на 38, преди се смяташе за недосегаемо, но вече не е така.

35-годишната Фрейзър-Прайс, която спечели световната титла на 200 метра през 2013 година, започна отлично и водеше до завоя преди Джаксънда я изпревари.

"Бях наистина уморена физически и психически, но исках да изляза и да направя добро бягане", каза Фрейзър-Прайс.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти