Полицията в Милано коментира видеото с претърсването на Бакайоко

Появата на видеото от претърсването с оръжие на халфа на Милан Тиемуе Бакайоко, което е налично в социалните медии, е била необходима предвид сериозността на опасната ситуация по това време, заявиха от полицията в Милано. Инцидентът с французина се случи преди две седмици, но видео от събитието стана популярно в понеделник, след като беше публикувано в Туитър. Обискът е станал заради стрелба в близък район по същото време, като полицията даде изявление за “Ройтерс”, за да обясни действията си.

Престрелка доведе до кратко задържане на футболист на Милан

"Претърсването е извършено в оперативен контекст, който оправдава приемането на най-високи мерки за сигурност. Като функция за самозащита и беше извършено по начин, който е абсолютно съобразен със случая. След като лицето беше идентифицирано и се установи, че не е замесено, нямаше никакви забележки и претенции към работата ни", се казва в изявлението на властите.

Бакайоко отново се присъедини към Милан под наем от Челси миналото лято, след като изкара и сезон 2018/19 при "росонерите". През миналата кампания той има 14 изиграни двубоя в шампионата на Италия, когато “Дявола” спечели първата си титла в Серия "А" от 11 години. Халфът ще играе за гранда от Милано и през следващото първенство.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти