Владо Николов: Петър Шопов е добре подготвен и вярваме, че е точният избор за Левски

Петър Шопов се завръща в Левски София с нова мисия. 

42-годишният специалист ще бъде главен треньор на женското направление в Левски София, както първи съобщи Sportal.bg, и ще води отбора при девойките старша възраст.

Първо в Sportal.bg: Петър Шопов застава начело на женското направление в Левски София

Договорът му е дългосрочен.

Петър Шопов: Целта ми е и момичетата на Левски София да започнат да печелят титли

Шопов е бил наставник на „сините” отбори при дамите и мъжете. За последно той бе помощник на Пламен Константинов в руския Локомотив (Новосибирск). Двамата работиха заедно и в мъжкия национален отбор. В женския Шопов бе асистент на Димитър Каров.

Официално: Петър Шопов се завърна в Левски София

При мъжете освен Левски е водил още Монтана, Дунав и Добруджа.

„Идеята ни е по начина, по който развихме мъжкото направление, да постигнем същото в женското. Преценихме, че правилният човек за тази задача е Петър Шопов. Той е доказан специалист с нужния опит. Привличането му ще даде добавена стойност на стремежа ни да развием женското направление при подрастващите, а от сезон 2023/2024 вече да имаме отбор и при дамите в българския волейбол. Петър Шопов е добре подготвен и вярваме, че е точният избор за изпълнението на тази цел”, сподели един от президентите на Левски София Владимир Николов, по повод привличането на специалиста пред официалния сайт на Левски София.

Още от Волейбол

Виж всички