Дунав (Русе) спаси положението, всички клубове подадоха заявка за efbet Супер Волей

Всичките 14 клуба, които имат право да играят в efbet Супер Волей  при мъжете, подадоха заявка за участие за новия сезон 2022/2023, съобщи за BGvolleyball.com административният директор на Национална волейболна лига Христо Апостолов.

До последно, поради финансови проблеми, под въпрос бе ВК Дунав (Русе).  Вчера в ранния следобед и русенци потвърдиха своето участие, като шампионатът ще стартира в пълен вид. Тепърва ще се разбере кой ще води волейболистите и с какъв състав ще се стартира.

До 5 август НВЛ ще се произнесе окончателно относно правоспосбността на клубовете за участие в елита. След това ще бъде насрочена и дата за жребий за първенството.

Във вторник НВЛ ще проведе работна среща с клубовете, на която ще се разглеждат предложенията за изменения в Наредбата за новия сезон и ще се обсъждат текущи въпроси.

„Планираме шампионатът да започне в уикенда 15-16 октомври. Възможно е някакво изменение при евентуални предсрочни парламентарни избори, тъй като не малка част от спортните зали се използват за избирателни секции. Тази година форматът е всеки срещу всеки в два полусезона на разменено гостуване, след което е плейофната фаза за определяне на медалистите и съответно за изпадащите, тъй като догодина в елита остават 12 отбора", допълни още Христо Апостолов.

СНИМКИ: НВЛ/startphoto.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти