Волф каза какво трябва да направят в Мерцедес, за да се борят за победи

В периода между 2014 и 2021 година отборът на Мерцедес спечели осем конструкторски и седем пилотски световни титли във Формула 1. В началото на настоящата кампания обаче бяха въведени изцяло нови технически правила, които позволиха и на Ред Бул, и на Ферари да прескочат „Сребърните стрели“ в класирането.

До момента базираният в Бракли тим може да се похвали със само седем качвания на подиума в първите 11 старта за сезона, като и в седемте случая Люис Хамилтън и Джордж Ръсел завършиха на третата позиция. Техните призови класирания зачестиха в хода на кампанията, като те донесоха по един подиум на своя отбор в последните четири старта в Азербайджан, Канада, Великобритания и Австрия.

Във Ферари искат от ФИА да докажат, че няма пристрастие към Мерцедес

Според шефа на Мерцедес Тото Волф инженерите на „Сребърните стрели“ имат още работа за вършене, преди Хамилтън и Ръсел да могат да се надяват отново да се борят не само за спорадични подиуми, но и за победи.

„Все още не ни достигат 2-3 десети представяне. Като цяло колата ни в неделя в Австрия бе по-бърза отколко в събота, но пак не беше достатъчно, за да се борим за победата. Сега проблемът идва от цялостното представяне. Мисля, че проблемът с подскачането вече го решихме.

„Ако се върнем към Монако или Баку нямаше да сме страхотни, но със сигурност нямаше да имаме проблемите, които имахме тогава“, каза Волф.

Коментирайки цялостният уикенд в Австрия, в който W13 показа много силно темпо в петъчната квалификация, но не и в спринта и състезанието Волф заяви, че „Ред Бул Ринг“ никога не е била любима писта за „Сребърните стрели“.

„Изглежда ни липсваше малко мощност тук, трябва да разберем дали бе заради надморската височина. Но като цяло това не е хубава писта за нас. Дори когато доминирахме през последните осем години тук винаги имахме затруднения.

„В събота бяхме в ничия земя, след което и в неделя бяхме в ничия земя от към позиция на пистата, но поне времената ни бяха конкурентни“, каза австриецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички