Санди Морис е готова за битка на Световното първенство по лека атлетика

Олимпийската вицешампионка в овчарския скок от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година и златен медалист от световното първенство в зала в Бирмингам през 2018-а Санди Морис (САЩ) e готова за нова битка с конкуренцията на шампионата на планетата на родна земя в Юджийн.

Двукратната сребърна медалистка от световни първенства на открито претърпя най-лошия кошмар в кариерата си на Игрите в Токио, когато прътът й се счупи в квалификациите и тя не успя да продължи участието си заради контузия. Това сложи край на надеждите й отново да се качи на подиума след като взе сребро в Рио.

„Претърпяната контузия на Олимпиадата бе момент, който преобърна живота ми, защото ме накара да осъзная, че ми се е случило може би най-лошото нещо, което може да ми се случи в спорта, но аз съм добре. Това е ключът – да продължа и да опитам отново“, коментира Санди Морис пред агенция „Ройтерс“.

Упоритостта на атлетката се отплати през март, когато тя спечели втората си титла в зала в сръбската столица Белград и остава непобедена през годината в продължение на 11 състезания. 30-годишната Морис заяви, че вярва в сериозните си шансове за златото, постигайки 4,82 метра на шампионата на САЩ през миналия месец.

„Докато знам, че съм се представила на максимума от възможностите си, тогава съм ок. Казвам го от опит. Спечелих сребро в Рио, взех сребро в Лондон през 2017-а и сребро в Доха през 2019-а“, добави тя.

Сред най-опасните конкурентки на Санди Морис в Юджийн се очаква да бъде олимпийската шампионка и нейна сънародничка Кейти Нейджиът, с която тренира. 31-годишната спортистка записа 4,80 метра през февруари.

„Всеки има своя ден, ако тренира. Точно това искам да направя – да се боря и може би ще имам своя ден“, каза още Морис.

Световното първенство по лека атлетика стартира на 24 юли в Юджийн, Орегон (САЩ).

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти