Лаутаро над всички в първата контрола на Интер

Ромелу Лукаку започна като титуляр за Интер в първия си мач, след като се завърна в тима. Белгиецът обаче не успя да се разпише в контролата срещу швейцарския Лугано, спечелена с 4:1. Два гола отбеляза Лаутаро Мартинес, а най-добро впечатление от новите попълнения направи Кристиан Аслани. 

Интер по традиция стартира летните проверки срещу Лугано, на няколко километра от границата. Старши треньорът Симоне Индзаги пусна от самото начало Лукаку и Мартинес, които показаха, че не са забравили отличното взаимодействие помежду си. Резултата откри Данило Д’Амброзио след центриране от корнер на Аслани в 3-ата минута, а в 16-ата Лаутаро наказа грешка на вратаря на швейцарците и покачи на 2:0. 

Третото попадение за “нерадзурите” бе дело на Хоакин Корея в 61-ата минута, а заслуга за него имаше и Лукаку, който увлече бранителите на Лугано. Появилият се на почивката Андре Онана положи началото на атаката, довела до втория гол на Лаутаро Мартинес, но не се намеси добре при удара на Алесандро Кашато в 82-ата минута и домакините направиха загубата си малко по-почетна. 

Хенрих Мхитарян също дебютира за Интер. Арменецът игра през първото полувреме, а след това отстъпи мястото си на Корея

След мача Симоне Индзаги беше попитан дали има нужда от Пауло Дибала, а отговорът му беше, че е доволен от футболистите, с които разполага в атака. 

“Ромелу е истински шампион и с Лаутаро се познават много добре. Радвам се, че той се върна. През миналия сезон бяхме най-резултатният отбор, а сега имаме и Лукаку. Остава ни да видим какво можем да направим на трансферния пазар за подсилване на другите зони”, каза Индзаги и на практика даде да се разбере, че Интер се отказва от Дибала.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти