Челси започна преговори с Кулибали

Представители на Челси са срещнали с агента на Калиду Кулибали, съобщава Джанлука Ди Марцио. Централният бранител на Наполи е идентифициран от лондончани като алтернатива на Матайс де Лихт, който бе цел №1 на Томас Тухел за защитата, но с днешна дата неговото привличане изглежда трудно осъществимо, защото нидерландецът предпочита трансфер в Байерн (Мюнхен).

Челси трябва да привлече двама централни защитници, които да заменят Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен. Единият по всяка вероятност ще бъде Нейтън Аке от Манчестър Сити, който вече е договорил личните си условия с лондончани. Преговорите между двата клуба също са в напреднали фаза.

Новият приоритет на Челси е Калиду Кулибали. Сенегалецът е трансферна цел и на Ювентус, където планират именно той да бъде заместникът на Де Лихт, ако нидерландецът напусне. Наполи вече отправи оферта към Кулибали за нов договор, тъй като от настоящия му такъв остават по-малко от 12 месеца. Ако бранителят откаже да преподпише, както изглежда засега, клубът му ще приеме оферта от около 40 милиона евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти