Клоп: Не ни е нужен нов полузащитник, а и Белингам не се продава

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е на мнение, че няма никаква нужда в момента да привлича нов полузащитник, тъй като разполага с достатъчен брой халфове, които могат да изпълняват различни функции. В английските медии често се появяват слухове, а и анализи, че отборът има нужда от още един креативен футболист в средата на терена, а най-често се споменава името на Джуд Белингам. Според мнозина халфът на Борусия (Дортмунд) ще бъде основна трансферна цел на Юрген Клоп, но не сега, а през следващото лято.

„Не, мога да кажа, че не планираме да купуваме халф. Не мисля, че нещо ще се случи в нашата халфова линия, но човек никога не знае. Ако някой дойде и каже, че иска да си ходи, тогава трябва да говорим за това да вземем негов заместник. Досега обаче никой не е дошъл да ми каже подобно нещо. Ако ситуацията остане такава, каквато е в момента, тогава ми кажете защо трябва да взимаме нов играч? Не разбирам. Последното нещо, което ми минава през ума, е, че трябва да привлечем нов полузащитник. Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Милнър, Кейта, Къртис Джоунс, Харви Елиът, Фабио Карвальо, Окслейд-Чембърлейн. Кажете ми какъв тип играч ни липсва. Някой, който е твърде офанзивен и е висока 1.95, за да може да влиза в наказателното поле и да вкарва с глава? ОК, но извън това? Имаме трима футболисти, които могат да играят като №6 – Фабиньо, Хендо и Мили. Креативност? Ако вземем играч само заради това, ще направим нещата много по-трудни за Харви, Къртис и Фабио. Те могат да действат на различни позиции, но и много изнесени напред. Всички тези момчета могат да играят и като №10. Защо тогава да имаме нужда от нов полузащитник?

Белингам? Той в момента не се продава. Това е първия проблем с него. Всъщност единственият проблем. Аз ценя много младите ни играчи. Не бива да забравяме, че в първите четири мача от миналия сезон Харви Елиът бе най-добрият ни играч“, коментира Клоп.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти