Заформя се скандал в лагера на съперник на България

Капитанът на националния отбор на Испания по баскетбол за мъже Руди Фернандес се изказа против включването на натурализирания американец Лоренцо Браун в състава за предстоящото Европейско първенство за мъже. България и световният шампион от 2019 година Испания са в група "А" на Евробаскет 2022, заедно с отборите на Турция, Белгия, Черна гора и домакина Грузия.

Президентът на испанската федерация защити натурализирането на Браун

„Вече заявих мнението си на президента на федерацията Хорхе Гарбахоса. Като капитан трябва да кажа какво мисля“, коментира 37-годишният баскетболист. „Научих от медиите, че този баскетболист е бил натурализиран, а няма връзка със страната. Това не ми изглежда правилно“, добави Фернандес.

„Играл съм с Никола Миротич и Серж Ибака. Те също са чужденци, но са тренирали в испански младежки академии от малки и имат специално отношение с нашата страна“, каза капитанът на испанския национален тим по повод родените съответно в Черна гора и Конго състезатели.

Мачовете от група "А" на Евробаскет 2022 ще се играят в Тбилиси (Грузия), като първенството ще бъде открито именно с двубоя между България и Испания на 1 септември.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти