Османи Хуанторена освободи място за Алекс Николов в Лубе

Капитанът и жива легенда на италианския волейболен шампион Кучине Лубе (Чивитанова) Османи Хуанторена официално се сбогува с клуба след 7 години. 37-годишният натурализиран кубинец с италиански паспорт, който не игра през по-голямата част на изминалия сезон заради контузия, е решил да се раздели с отбора заради финансова по-добра оферта от Китай.

Алекс Николов продължава кариерата си в Лубе

Османи Хуанторена ще бъде заменен в Лубе от 18-годишният български талант и национал Александър Николов, който се представя страхотно с фланелката на "лъвовете" в Лигата на нациите. Трансферът на Николов в шампиона на Италия трябва да бъде обявен официално в следващите дни, а може би още утре.

За 7-те години Хуанторена пък спечели всичко възможно на клубно ниво с фланелката на Лубе - Световното клубно първенство (2019), Шампионската лига (2019), Скудетото на Италия (2017, 2019, 2021, 2022) и три пъти Купата на Италия (2017, 2020, 2021).

"Не е лесно да се разделя с тези цветове на отбора, но направих избор за себе си и семейството си. На моята възраст определени предложения не се отказват. Благодаря на собствениците, ръководството и треньорският щаб за разбирането на нуждите ми. Ще остана най-големият фен на Лубе и много скоро привържениците ще ме видят сред тях, подкрепяйки отбора. Ако затворя очи и си помисля за моята история с тази фланелка, изпитвам много емоции, защото всички трофеи имат особен вкус, включително последното Скудето, но сърцето ми бие по-бързо всеки път, когато си спомня за финала на Шампионската лига в Берлин, когато победихме Зенит след обрат! Беше мечта да прегърна семейството си веднага и да купонясвам с феновете в Германия. Сигурен съм, че новият млад и талантлив състав на Лубе ще достави повече радост на феновете! Моля, подкрепете момчетата!", сподели самият Османи Хуанторена във видео обръщение на сбогуване.

"Сбогуването с Османи ще изненада всички фенове, както ни изненада и нас! Вече бяхме приключили с трансферната кампания, но миналия петък нашият капитан получи много сериозна и незаменима оферта от чужбина. Той вече беше изразил идеята, че при сензационни оферти, ще поиска от нас да го продадем, въпреки че има още една година от договора ни, така и стана. Не ни хареса и аз лично, поради голямата връзка ми с "Ос", не го осмислих веднага. Желанието му е за "влак, който минава само веднъж на 37", и трябваше да бъде изпълнено във всеки случай. Приемаме го с неохота, но трябва да кажа, че този шампион даде толкова много, за да се постигнат голямата поредица от успехи през 7-те години в "червено и бяло". Постигнахме споразумение и за съжаление Хуанторена няма да играе с нас, но му пожелаваме да сбъдне мечтите си. Убеден съм, че той не искаше да напуска Чивитанова, но ние искаме да бъде щастлив! Няма да сме неподготвени, ще изпреварим планиран проект с 1-2 години и ще започнем на старта на новата Суперлига с млад и качествен състав. Има колебания как да намерим нов нападател, но през уикенда ще разберете всичко!", призна пък спортният директор на Лубе Джузепе Кормио на специална пресконференция днес.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти