Президентът на испанската федерация защити натурализирането на Браун

Решението за натурализацията на американския баскетболист Лоренцо Браун, който получи испански паспорт, не бе прието добре от Съюза на играчите в страната. 31-годишният гард няма испански корени и до момента не е играл за испански клубен отбор. През следващия сезон той ще носи екипа на израелския Макаби Тел Авив.

Според Съюза на играчите в Испания, натурализацията на Браун изпраща много вредно послание за националните спортисти и има негативен ефект както в настоящото, така и за бъдещето. Президентът на местната баскетболна федерация Хорхе Габрахоса обаче защити решението, което според него ще донесе ползи за испанския баскетбол, който ще може да остане конкурентоспособен.

„Лоренцо се отказа от американския си паспорт, за да играе за Испания. Той остави зад гърба си много неща и ние оценяваме това“, каза Габрахоса пред COPE.es. „Ако имате състезател с такова голямо желание да играе, тогава би било грешка да го оставите“, добави той.

44-годишният Хорхе Габрахоса не смята, че натурализирането на американеца ще има негативно отражение върху младите играчи, които мечтаят да стигнат до националния тим на страната.

„В последните 5 години много играчи дебютираха за представителния отбор на Испания. Федерацията дава възможности на младите хора“, увери Габрахоса.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти