Трябва ли Ферари да привлече Верстапен?

Завръщането на Ферари в челото на Формула 1 е факт, но този сезон Скудерията отново остава в сянката на световния шампион Макс Верстапен. И нидерландският пилот и тв анализатор Том Коронел се запита дали пък италианците не би трябвало да привлекат Макс в Маранело.

Ферари направи силен старт на сезона, като в първите състезания F1-75 беше най-бързият автомобил във Формула 1. Проблемите с надеждността на Ферари и Ред Бул се отразяват на представянето и на двата тима, но Верстапен успя да натрупа сериозен аванс на върха на класирането. Според Коронел, ако Макс е карал за Ферари, то преднината му е щяла да е още по-голяма.

“На 100 процента съм сигурен в това, винаги съм го твърдял - заяви Коронел. - Каква е цената на Макс? Тя е толкова, колкото Ферари са готови да платят за него. Това е и единствената причина Ред Бул да подпишат толкова дълъг договор с него, защото са наясно, че разполагат с най-добрия пилот в шампионата.”

Верстапен иска повече скорост от Ред Бул

Том обясни какво би направил на мястото на шефовете в Маранело.

Във Ферари искат от ФИА да докажат, че няма пристрастие към Мерцедес

“Ако аз бях шефът на Ферари, щях да попитам: Колко струва да откупим Макс от Ред Бул? Кой казва, че това не може да се направи? Виждал съм, благодарение на парите, да се случват толкова много неща! И така ще разберем цената на Макс. Цената му е висока, колкото на Ферари.”

Може ли шампионът във Формула Е да смени Хамилтън?

Предположението на Коронел е интересно, но Макс има договор с Ред Бул до края на 2018 и вече на няколко пъти заяви, че иска “завинаги” да остане в отбора от Милтън Кийнс. В същото време доктор Хелмут Марко призна, че в новия договор на Верстапен има клаузи, които позволяват по-ранното му прекратяване от страна на пилота, като те са обвързани с представянето на отбора.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти