Силите на Вики Томова приключиха на 1/4-финалите в Ийстборн

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отпадна на четвъртфиналите на турнира от сериите WTA 500 в Ийстборн след категорично поражение от Камила Джорджи - 2:6,1:6 за 64 минути игра.

Томова поведе с 2:0 в първия сет, но след това съпротивителните ѝ сили свършиха срещу поставената под номер 12 и 26-а в световната ранглиста италианка. 

Независимо от поражението рейдът на “щастливата губеща” българка в Ийстборн е впечатляващ, макар да не можа да доведе до победа днес, която щеше да прати Томова в топ 100 на класацията на WTA. 

Все пак, тя ще прогресира с 16 позиции след спечелените общо 105 точки тази седмица (общо 603 в актива) и ще заеме 112-то място. Тя има сигурно присъствие в основната схема на “Уимбълдън” следващата седмица и ще очаква жребия си в петък, надявайки се да постигне втора победа в кариерата си на “свещената трева”. В Ийстборн Виктория спечели 17 775 долара от наградния фонд.

Вики Томова стигна 1/4-финалите в Ийстборн

Томова загуби в квалификациите за Ийстборн от Кирстен Фипкенс, но имаше късмета да бъде изтеглена като “щастлива губеща”, и то да стартира от втори кръг. Там тя елиминира Шелби Роджърс, след което победи именно Флипкенс, преди да бъде сразена от Джорджи.

Още от Тенис

Виж всички