Лапорта: Бихме Реал Мадрид 4:0, а сега искаме да победим Манчестър Сити

Барселона и Манчестър Сити ще изиграят благотворителна среща по между си на 24 август в помощ на борбата срещу амиотрофичната латерална склероза. Президентът на каталунците Жоан Лапорта и мениджърът на “гражданите” Джосеп Гуардиола дадоха съвместна пресконференция, на която оповестиха новината, но шефът на тима от “Камп Ноу” бе категоричен, че той не вижда този сблъсък като много приятелски.

Барселона срещу Манчестър Сити няма да е приятелски мач. Победихме Реал Мадрид с 4:0, а сега искаме да бием и шампиона на Премиър лийг. Имаме приятели в техния тим, но искаме да победим”, заяви Лапорта. Малко след това той отговори на провокативен въпрос по повод бъдещето на Бернардо Силва, който е собственост на Сити, но е свързван с трансфер на “Камп Ноу”.

Този шеговит тон бе поет и от Джосеп Гуардиола, който пък отговори, че Силва и още десет футболисти ще стартират за “гражданите”, както и че неговото мнение е, че португалското крило ще остане в шампиона на Премиър лийг.

“Ще играят Бернардо Силва и още десет човека, но ние ще нанесем и всички удари. Смятам, че той ще продължи с нас. Аз искам да имам играчи, които искат да са в отбора. Не знам за друго, аз съм тактик”, заяви Гуардиола.

Още от Футбол свят

Виж всички