Пиастри сменя Латифи още след Гран При на Канада?

Младият пилот на Алпин Оскар Пиастри може да направи своя дебют във Формула 1 по-рано от очакваното. Според няколко източника цитирани от racingnews365.com австралиецът ще замени Никола Латифи в състава на Уилямс след надпреварата за Гран При на Канада.

Канадецът направи своя дебют във Формула 1 през 2020 година, но за него надпреварата в Монреал идната неделя ще бъде първа пред родна публика. През последните две години Гран При на Канада не се проведе заради пандемията от коронавирус.

По-рано тази седмица се появиха слухове, че Пиастри вече е подписал с Уилямс, но за следващата година. Слабото представяне на Латифи от началото на годината обаче изглежда е накарало базирания в Гроув екип да вземе решението да се раздели със своя пилот преди края на сезона.

Пиастри е подписал с Уилямс за догодина?

Въпреки че Пиастри ще кара за Уилямс той ще продължи да бъде пилот на Алпин, точно какъвто бе и случаят с Джордж Ръсел. Британецът се състезава за Уилямс в рамките на три години, но неговият договор бе с екипа на Мерцедес, което му позволи да замени Люис Хамилтън в Гран При на Сахир през 2020 година.

Оскар Пиастри ще има интензивна тестова програма с Алпин през 2022 година

Освен това настоящият пилот на Уилямс – Алекс Албон всъщност е пилот на Ред Бул и все още носи логата на „Биковете“ по своята каска.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти