Рафа Надал: Не знам какво ще се случи в бъдеще

14-кратният шампион на “Ролан Гарос” и 22-кратен в “Големия шлем” Рафаел Надал даде надежда на милионите си фенове, че разгромната му победа във финала срещу Каспер Рууд няма да е последният му мач в измуителната кариера. 

Матадора заяви, че не знае какво ще стане в бъдеще, но ще продължи да се бори. Очевидно е желанието му да не спира с тениса, въпреки хроничната контузия в левия му крак, която заплашва качеството на живота му извън спорта.

“Първо да кажа на Каспер, че беше удоволствие да изиграя с него финала на “Ролан Гарос” и да го поздравя за всичките постижения в кариерата му и през изминалите две седмици. Ти и хората около теб сте страхотни и ви желая само най-хубави неща.

Трябва да благодаря на всичките хора в екипа ми и на семейството ми. Невероятни неща се случват тази година и няма как да не съм благодарен, защото без вас нищо нямаше да е възможно. Ако нямах такава невероятна подкрепа, нямаше да се справя с контузиите. Ако не бяхте вие, щях да съм се отказал от тениса отдавна.

Благодаря на всички, които направиха турнира възможен. За всички, които обичаме спорта и историята, това е най-добрият турнир в света. Всички свързани с организацията заслужават похвали и благодарности. За мен винаги е чест и удоволствие да съм тук всяка година.

За мен лично е много трудно да опиша чувствата си, никога не съм вярвал, че на 36 ще стоя тук и ще мога да се съревновавам. Означава всичко за мен да съм тук на любимия си корт и искам отново да благодаря на всички.

Не знам какво ще се случи в бъдеще, но ще продължа да се боря и ще опитам да продължа да се състезавам. Благодаря на всички”, каза Надал.

Още от Тенис

Виж всички