Анди Мъри иска да играе с Ема Радукану на "Уимбълдън"

Анди Мъри заяви, че иска да играе с шампионката от Откритото първенство на САЩ Ема Ръдукану на смесени двойки на предстоящия "Уимбълдън". Те са единствените двама британски шампиони от Големия шлем за последните 45 години.

Бившият номер 1 в света Мъри има три титли, включително две на "Уимбълдън", докато тийнейджърката Радукану стигна до успеха в Ню Йорк през 2021 година.

Следователно отбор на смесени двойки на "Уимбълдън" би се оказал изключително популярен и Мъри разкри, че това всъщност е било възможно миналата година, преди Радукану да направи пробив на домашния си турнир.

"Всъщност миналата година може би щяхме да го направим, но в крайна сметка и двамата се справихме добре на сингъл. Бих искал да играя заедно с Ема на някакъв етап. Дали ще е тази година или не, не знам", обясни Мъри пред "Дейли Телеграф".

Британецът спечели сребърен медал заедно с Лаура Робсън в смесените двойки на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, след което до третия кръг на "Уимбълдън" със Серина Уилямс, докато се възстановява от застрашаваща кариерата му контузия на бедрото през 2019 година.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти