Конте: Щеше да е шега през ноември да говорим за ШЛ

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте е облекчен, след като почти сигурно ще вкара тима в Шампионската лига. В неделя, в среща от финалния кръг на Висшата лига, лондончани не трябва да губят срещу изпадналия Норич, за да са сигурни за четвъртото място. За италианеца това е отлично постижение, защото при заставането си начело на тима през ноември подобно класиране изглеждаше почти невъзможно заради слабия старт на сезона под ръководството на Нуно Еспирито Сантос.

“Когато дойдох, президентът Даниел Леви не искаше нищо от мен - разказа Конте, цитиран от “Дейли Мейл”. - Само ме попита как искаме да станем по-силни, но не постави никаква цел.”

“Ако тогава Леви се беше обърнал към мен с “Искам да се класираме за ШЛ”, щях да му отговоря “Това шега ли е?”. Това щеше да е самата истина към този момент, защото говорим за първенството на Англия, което е много, много трудно”, добави Конте.

“Самият аз се старая да постигам успехи и си поставям високи цели. Познавам се себе си и съм наясно, че се нуждая от предизвикателства, за да давам най-доброто. В последните девет мача всички в тима осъзнахме, че нещо се промени при всекиго. Поставях себе си под натиск, поставях и другите”, каза още мениджърът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти