Гуардиола се отметна от думите, че цялата страна подкрепя Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола се опита да смекчи изказването си от началото на месеца, когато разбуни духовете с изказването, че всички в Англия, включително и медиите, подкрепят Ливърпул в битката за титлата с „гражданите“. Преди финалния кръг за сезона испанецът се оправда с лошия си английски и обясни, че не е имал предвид точно това, а идеята му е била, че клубовете с богата история винаги имат повече поддръжници.

Гуардиола: Цялата страна подкрепя Ливърпул

„След четири-пет години моят английски продължава да не е достатъчно добър. Тогава казах, че когато два отбора се борят за титлата, този с по-богата история има повече поддръжници. Така е и в Испания, Германия и Италия. Ние сме аутсайдерите в последното десетилетие. Феновете на Ливърпул искат да спечелят титлата. Не казвам, че цялата страна са фенове на Ливърпул, на като цяло те са отборът с повече титли. В целия свят има отбори, които хората подкрепят повече от останалите. Ливърпул, Юнайтед и Арсенал имат богата история, ние сме новаци. Ето защо смятаме този шанс за привилегия и няма да пропиляваме възможността да се насладим на 95-те минути, които ни очакват в неделя.

Трофеят в Премиър лийг е най-важен, защото е най-трудно да се спечели. Това са много седмици, проблеми с контузии, добри и лоши моменти, различни ситуации. Не казвам, че Шампионската лига не е важна. Бих се радвал да бъда в Париж следващата седмица. Да спечелиш 38 мача обаче винаги е по-трудно, отколкото да спечелиш 6-7.

Още преди месец казах, че ще ни трябват повече от 90 точки. Ливърпул загуби само един от последните 51 мача. Когато се изправяш срещу такъв тим, трябва да си добър. И трябва да спечелиш последния си мач“, заяви Гуардила на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти