Запалянко на Нотингам Форест е осъден на 24 седмици затвор

Футболен запалянко е осъден на 24 седмици затвор, след като нападна Били Шарп от Шефилд Юнайтед веднага след края на двубоя срещу Нотингам Форест от плейофите в Чемпиъншип. Робърт Бигс е на 30 години и работи като електрически инженер. Той навлезе на терена след двубоя във вторник вечерта на стадион "Сити Граунд" и удари нападателя на "остриетата" края тъчлинията. Шарп, който не игра в срещата заради контузия и стоеше с ръце в джобовете, се нуждаеше от четири шева на устната си. 

Бигс научи присъдата си в съда в Нотингам, където се призна за виновен за престъпление, описано от прокурорите като "умишлен, целенасочен и безсмислен акт на насилие". 

Нотингам спечели с 5:4 след изпълнение на дузпи срещу Шефилд Юнайтед, след като двата отбора завършиха наравно 3:3 в общия резултат от двата двубоя. Форест се класира за финала в Чемпиъншип срещу Хъдърсфийлд на 29 май в Лондон. Робърт Бигс, който има сезонен билет за стадион "Сити Граунд", няма да може да присъства на мачове на Нотингам до края на живота си.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти