Алавес вярва в спасението след победа над 10 от Еспаньол

Алавес запази шансове за спасението си, след като победи с 2:1 Еспаньол в двубой от 36-ия кръг на Ла Лига. Мигел де ла Фуенте даде преднина на домакините още в седмата минута. Гостите сгрешиха, Ескаланте пресече, след което продължи към Хоселу, който стреля в ъгъла за 1:0. В 14-ата минута каталунците получиха дузпа, след като Теналия застъпи Раул де Томас в наказателното поле. ВАР прегледа ситуацията за засада преди това, но такава нямаше. Потърпевшият реализира наказателния удар за 1:1.

Само 15 секунди след началото на втората част гостите  останаха с човек по-малко, след като Янхел Ерера вдигна високо крака си при едно единоборство и получи втори жълт картон. Алавес се възползва от численото си предимство и в 59-ата минута стигна до ценната победа след гол на Гонсало Ескаланте, който получи след центриране на Джейсън от фаул и с хубав удар направи 2:1.

Алвес вече има 31 точки и е на пет от Кадис, който е над чертата. В последните два кръга отборът играе с Леванте, който е на дъното на класирането, и именно с Кадис. При две победи баските имат шанс да се спасят и да останат в Ла Лига за шести пореден сезон. Еспаньол остава на 13-о място и на практика няма за какво да играе до края на сезона.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти