Строл: Ауди има интерес към Астън Мартин

Наскоро Герхард Бергер разкри, че след провала на преговорите между Ауди и Макларън, германската компания ще избере партньора си във Формула 1 измежду три други отбора. Австриецът предположи, че Ауди ще изберат Заубер - швейцарският тим, който изпълнява програмата на Алфа Ромео в световния шампионат. Но друг бивш пилот във Формула 1 - Ралф Шумахер, предположи, че Астън Мартин също е сериозен вариант за Ауди.

В Маями собственикът на Астън Мартин Лорънс Строл потвърди, че има интерес от страна на Ауди към британския тим.

“Дали с нас са се свързали представители на Ауди? Да - заяви Строл пред италианското списание Autosprint. - Доволни ли сме ние от настоящото ни партньорство с Мерцедес. Също, да. В света на Формула 1 има много такива истории.”

Бъдещето на Себастиан Фетел във Формула 1 зависи от развитието на Астън Мартин

Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов пък е на мнение, че развръзката относно избора на партньор на Ауди тепърва предстои. Според канадеца е напълно възможно Строл, ако действа само по бизнес подбуди, може да се съгласи да продаде целия отбор или част от него на Ауди.

Макларън не се продава

“Лорънс е наясно, че всяка една инвестиция трябва да донесе възвращаемост - обясни Вилньов. - Сега Формула 1 е изключително популярна в световен мащаб. Затова една такава сделка може да му донесе много пари.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти