Макларън не се продава

Информацията за влизането на Порше и Ауди във Формула 1 за сезон 2026 година, съобщена от големия шеф на Фолксваген Груп Хербет Дис, отново съживи слуховете, че Макларън може да има нови собственици. В началото на годината се появи информация, че Макларън преговаря с Ауди, а след това стана ясно, че германците предлагат 650 милиона евро за тима във Формула 1.

Сега главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун обясни, че дори Макларън и Ауди да стигнат някакво споразумение относно серийните автомобили, то тимът няма да бъде продаден и няма да сменя името си.

“Нашите акционери остават верни на Макларън - обясни в Маями Браун. - Преговаряхме с Ауди, но Макларън не се продава. Ние имаме сериозни планове за бъдещето и показваме добри резултати на пистата. Акционерите в Макларън са инвестирали сериозни пари, за да може тимът ни да разполага с ресурси, които ще ни позволят да се върне на челните позиции във Формула 1.”

Шефът на Фолксваген Груп: Порше и Ауди влизат във Формула 1

Браун отново обясни, че в момента никой в Макларън няма мотив да търси продажба на отбора във Формула 1.

Ауди предлага 650 милиона евро за Макларън

“От търговска гледна точка при нас всичко е наред, нямаме никакъв интерес да продаваме отбора. Що се отнася до доставчика на задвижваща система, то Андреас Зайдел трябва да реши кой ще ни е партньор, но дотук, няма смисъл да обсъждаме дали има преговори за продажбата на отбора. Нашите условия към всеки потенциален партньор не се променят - ние си запазваме отбора и работим така. Ако някой иска да се случи нещо по-различно, то няма да има преговори.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти