54 месеца затвор грози канадски плувец заради сексуално насилие над жена

Успешният канадски плувец Чад Боброски, който спечели четири медала на Световното първенство за юноши през 2011 г., е изправен пред четири години и половина затвор заради сексуално насилие над жена през декември 2018 г.

Той беше осъден през февруари за сексуално посегателство над жена от Калгари, а във вторник прокурор настоя, че той трябва да бъде осъден на 54-месечен затвор, както съобщава Calgary Herald.

Прокурорът Мат Далидович заяви, че има “множество утежняващи фактори“, които трябва да увеличат наказанието на Боброски.

“Има много неща, които утежняват тази присъда и малко, което я смекчава“, каза Далидович пред съдия от провинциалния съд Горд Вонг.

Според адвоката на Боброски 3-годишна присъда е достатъчно наказание за нападението, извършено на 21 декември 2018 г.

Далидович каза, че е имало пет различни нападения без съгласието на жертвата, заедно с унизителното поведение на нарушителя.

Вонг осъди Боброски през февруари, като намери твърдението му, че сексуалният контакт, който е имал с жалбоподателя, е по взаимно съгласие, за невероятно.

“При преглед на доказателствата му не ми е трудно да стигна до заключението, че на доказателствата на обвиняемия не може да се вярва“, каза Вонг.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти