54 месеца затвор грози канадски плувец заради сексуално насилие над жена

54 месеца затвор грози канадски плувец заради сексуално насилие над жена

Успешният канадски плувец Чад Боброски, който спечели четири медала на Световното първенство за юноши през 2011 г., е изправен пред четири години и половина затвор заради сексуално насилие над жена през декември 2018 г.

Той беше осъден през февруари за сексуално посегателство над жена от Калгари, а във вторник прокурор настоя, че той трябва да бъде осъден на 54-месечен затвор, както съобщава Calgary Herald.

Прокурорът Мат Далидович заяви, че има “множество утежняващи фактори“, които трябва да увеличат наказанието на Боброски.

“Има много неща, които утежняват тази присъда и малко, което я смекчава“, каза Далидович пред съдия от провинциалния съд Горд Вонг.

Според адвоката на Боброски 3-годишна присъда е достатъчно наказание за нападението, извършено на 21 декември 2018 г.

Далидович каза, че е имало пет различни нападения без съгласието на жертвата, заедно с унизителното поведение на нарушителя.

Вонг осъди Боброски през февруари, като намери твърдението му, че сексуалният контакт, който е имал с жалбоподателя, е по взаимно съгласие, за невероятно.

“При преглед на доказателствата му не ми е трудно да стигна до заключението, че на доказателствата на обвиняемия не може да се вярва“, каза Вонг.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти