Карабах спечели шампионската титла на Азербайджан за девети път

Карабах спечели шампионската титла във футболното първенство на Азербайджан за девети път. Това стана след равенството 1:1 със Сабах в 25-ия кръг на първенството. След този резултат вече деветкратните шампиони на бившата съветска република събраха 59 точки, с 12 повече от 2-ия Нефтчи (Баку). Дори по-късно днес Нефтчи да спечели като гост на Сумгаит, то няма как да преодолее изоставането.

Превъзходството на клуба от Агдам през целия сезон беше тотално и те се откъснаха в класирането със серия от 16 мача без поражение – 13 победи и три равенства. С деветата си шампионска титла Карабах се изравнява по този показател точно Нефтчи, като се превръщат в двата най-успешни отбора в постсъветската история на Азербайджан. Юри Малиновски-Кади откри резултата за Карабах в 48-ата минута, а Сабах изравни чрез бразилеца Кристиан да Силва в 60-ата. Червен картон от отбора на шампионите получи Патрик Андраде – бивш играч на Черно море, в 59-ата минута.

Рекорд постави и старши треньорът на тима Гурбан Гурбанов, за когото титлата е осма във визитката му. Сега пред отбора има шанс да направи и златен дубъл, ако спечели и националната купа. Карабах ще участва в квалификациите в Шампионската лига и ще стартира от първия кръг там.

Снимка: qarabagh.com

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти