Фърдинанд, Оуен и Крауч засипаха Луис Диас с хвалебствия

Крилото на Ливърпул Луис Диас си заслужи големи похвали от бившите английски футболисти Рио Фърдинанд, Майкъл Оуен и Питър Крауч след силното си включване в снощния полуфинал в Шампионската лига срещу Виляреал. Колумбиецът влезе на почивката, когато мърсисайдци губеха с 0:2, и внесе свежест в атакуващата им игра. Той вкара един от головете за обрата до 3:2 в полза на Ливърпул и беше избран за Играч на мача.

Ливърпул е на финал след голям обрат срещу сензацията в ШЛ

Диас направи разликата със своето умение в ситуациите един срещу един. Той влезе в игра и беше хипнотизиращ. Неговият дрибъл, триковете му, начинът, по който изнервя защитниците. Той е прекрасен играч и е едно от попълненията на сезона, ако не и най-доброто”, заяви Фърдинанд в студиото на BT Sport.

“Не съм виждал друг играч, който да влезе и веднага да настъпи газта както той го направи. Играе в чужда страна и не знае езика, но е невероятно как той веднага усвои начина на игра на Ливърпул. Сега той е титуляр, няма съмнение в това. Когато не владее топката, той просто олицетворява Ливърпул. Ако е фаулиран, той не се търкаля, а веднага става, спринтира и преследва топката. Не можеш да купиш това. Първата му реакция, след като загуби топката, е да отиде и да си я върне”, добави Оуен.

Според Питър Крауч 25-годишният играч трябва да е в стартовия състав за финала в Шампионската лига. “Той беше фантастичен и повлия на футболистите още с влизането си. Диас абсолютно промени хода на мача. Той ще започне във финала. Когато Ливърпул подписа с него, отборът печелеше мачовете си, но беше в период на малко затишие. Той дойде и ободри цялата съблекалня. Поговорих си с Юрген Клоп за него и той ми каза, че не е виждал друг да се наслаждава на футбола толкова много. Диас дойде и обича всяка една тренировка, като го показва”, коментира бившият нападател.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти