Фулъм е шампион на Чемпиъншип, Митрович подобри голов рекорд

Фулъм спечели титлата в Чемпиъншип кръг преди края на сезона. “Котиджърс” вече си бяха осигурили промоция за Премиър лийг, но това не им попречи да разгромят гостуващия Лутън със 7:0. По този начин отборът на Марко Силва събра 90 точки - с осем повече от втория Борнемут, който има да изиграе още два мача. 

Звездата на лондончани Александър Митрович вкара два от головете и благодарение на тях подобри рекорда за най-много попадения в рамките на един сезон във второто ниво на футбола в Англия от 1992 година насам, когато беше създадена Премиър лийг. Сръбският национал има 43 гола в 43 мача. 

Лутън задържа нулевото равенство до 29-ата минута, когато Том Кеърни откри резултата след пас на Хари Уилсън. Второто попадение беше дело на Кени Тете (39’), а в началото на второто полувреме се разписа и Фабио Карвальо, който от новия сезон ще носи екипа на Ливърпул

Митрович направи 4:0 в 62-ата минута, а след това края точни бяха Боби Рийд (65’) и Мишел (79’). Митрович довърши “шапкарите” в дпбавеното време.

Независимо от поражението, Лутън запази шестото си място, което дава право на участие в плейофите за влизане в елита. Лондонският тим има 72 точки, а с толкова е и петият Шефилд Юнайтед. Пред тях са Борнемут (82), Нотингам Форест (79) и Хъдърсфийлд (79).

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти