Гълъбинов се появи като резерва при тежка загуба на Реджина

Българският нападател Андрей Гълъбинов влезе като резерва при тежката домакинска загуба с 1:4 на неговия Реджина от Комо в двубоя помежду им от предпоследния 37-и кръг на Серия “Б”.

Гълъбинов се появи в игра в 66-ата минута, когато замени Адриано Монталто. Той беше единственият сред родните играчи във второто ниво на италианския футбол, който записа минути в този кръг от първенството. Валентин Антов остана на пейката при победата на Монца с 3:0 над гостуващия Беневенто. Асколи на Атанас Илиев победи с 1:0 при визитата си на Кремонезе, но българският национал не се появи в игра. Андреа Христов също беше резерва през целия мач между неговия Козенца и домакина Пиза, завършил 1:1. 

Кръг преди края на сезона в Серия “Б” Монца е на второто място в класирането с актив от 67 точки и при победа в последния си мач тимът със сигурност ще си спечели директна промоция за елита. Асколи е на седмата позиция с 62 пункта и със сигурност ще играе в плейофите за влизане в Серия "А". При успех на “кълвачите” в оставащия им двубой те могат да завършат четвърти и да прескочат първия кръг на баражите. Реджина е на 13-ото място с 46 точки и само за “амарантите” предстоящата им среща не е от голямо значение. Козенца е на 17-ото място с 32 пункта и в зависимост от резултата на последния си мач тимът или ще изпадне, или ще се класира за плейофите за оставане в дивизията. Вторият вариант ще бъде изпълнен със сигурност, ако “вълците” спечелят двубоя си от 38-ия кръг.

Още от Футбол свят

Виж всички