Тухел посъветва Лукаку да вземе пример от Тимо Вернер

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че Ромелу Лукаку трябва да играе като Тимо Вернер, за да си върне титулярното място в тима. Белгийският нападател не оправда очакванията след големия му трансфер от Интер миналото лято и се превърна в резерва за лондончани. Той има 12 гола в 36 мача този сезон.

Вернер имаше подобни проблеми през първия си сезон на "Стамфорд Бридж", но последните седмици играе редовно и дори отбеляза няколко гола. "Това, което Тимо направи, е точно това, което Лукаку трябва да направи. Да чака, да бъде търпелив, да работи здраво и да поставя отбора на първо място, да бъде готов да помага на отбора, защото един нападател може да помогне за секунди", заяви Тухел.

"Сега ще е трудно да извадя Вернер. Впечатлен съм, той беше много, много добър в последните два мача. В тях той игра много по-добре, отколкото във всички предишни и показа на какво е способен. Всеки си мисли, че мениджърите решават всичко около състава. Разбира се, че е така, но зависи и от играчите. Ако не искат да бъдат оставяни извън отбора, те го правят в тренировките или мачовете", допълни той.

Още от Футбол свят

Виж всички