Фитипалди: DRS-зоните ще направят състезанието вълнуващо

Легендарният Емерсон Фитипалди прогнозира, че в неделя ни очаква интересна Гран При на Бразилия, като четирите DRS-зони на трасето ще дадат на пилотите много възможности да се борят за място в челото на класирането.

“Четирите DRS-зони и промените в конфигурацията на “Албърт парк” поставят пилотите пред нови изпитания - прогнозира двукратният световен шампион. - В битката ще е ключово да си на по-малко от секунда от съперника ти пред теб. Това ще е много важно, за да можеш да се възползваш от DRS-зоните”, обясни Фитипалди.

На “Албърт парк” има две зони за засичане на разликата между колите и точно тях има предвид Емерсон, когато говори за последващата атака в DRS-зоните.

Макс: Разликата с Ферари не е голяма

“В Бахрейн и Джеда видяхме, че колите с новата аеродинамика могат да се движат много по-близо една до друга тази година, това означава по-оспорвани състезания, на мен ми харесва. Това е голяма стъпка напред в сравнение с предишните сезони. Верстапен и Леклер вече ни поднесоха страхотни битки този сезон, атаки и контраатаки, гума до гума в завоите и това е само началото. Дори и в бързите завои колите могат да вървят една до друга или близо една зад друга. Дори в края на състезанията, когато гумите са износени, видяхме че темпото е добро”, допълни Фитипалди.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти