Макс: Разликата с Ферари не е голяма

Световният шампион Макс Верстапен демонстрира, че не се притеснява от изоставането от пилотите на Ферари, което записа в първите две свободни тренировки за Гран При на Австралия днес. В първата сесия Макс остана четвърти, а във втората успя да излезе на втора позиция.

Специално във втората тренировка Макс атакува в няколко бързи обиколки, но в последната от тях беше забавен от трафик, а в друга блокира гумите на спирането за един завой и пак загуби време.

“В последната ми бърза обиколка имаше кола пред мен, което не ми помогна, но в първата тренировка и в началото на втората, балансът на колата ми не беше достатъчно добър - обясни Верстапен. - След това, за последното ми излизане това беше оправено и бях много по-доволен от поведението на колата.”

Според Макс, разликата с Ферари днес не е била голяма.

“Малко по-назад сме от Ферари, но можехме да сме по-близо. Да, те отново са бързи, но в дългите серии от обиколки се представяме стабилно, така че съм доволен, определено днес постигнахме прогрес. Ще видим как ще сме утре, но е факт, че Ферари отново изглеждат много силни. Но повече или по-малко ние сме на едно ниво с тях”, допълни пилотът.

Верстапен раздели двете коли на Ферари

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес не беше толкова оптимистично настроен, като мексиканецът призна, че част от промените и настройките на колата му не работят така както са очаквали в тима.

Верстапен: Промените по “Албърт парк” са вълнуващи

Според него “няколко десети от секундата” ще му променят живота в Мелбърн, но мексиканецът допълни, че основната задача днес е била да разбере екипът му как работи колата на “Албърт парк”.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти