Сайнц разкри основната си цел за сезон 2022 във Формула 1

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц разкри каква е неговата главна цел за сезон 2022 във Формула 1, а именно спечелването на първата му победа. До момента испанецът има осем качвания на почетната стълбичка, включително в първите два старта за годината в Бахрейн и Саудитска Арабия, където завърши съответно втори и трети.

„Бих искал да спечеля победа, а за останалото ще видим. Продължавам да преследвам мечтите си във Формула 1, като следващата стъпка е първата ми победа, след това и титла. За да спечелиш титлата обаче, трябва да си спечелил и състезания. Продължавам да преследвам това. Не казвам, че ще се случи, но това ме кара да се будя всяка сутрин“, каза испанецът по време на гостуването си в официални подкаст на Формула 1 – Beyond the Grid.

Сайнц е още по-близо до нов договор с Ферари

От осемте подиум в неговата кариера шест са дошли с екипа на Ферари през тази и миналата година. Последните три от тях дори са поредни, датирайки до Гран При на Абу Даби в края на сезон 2021, където той завърши на трето място.

Биното: Сега сме по-подготвени отколкото през 2017 и 2018

Ако Сайнц действително достигне до първата си победа във Формула 1 през 2022 година и стори това още в началните етапи на годината то това може сериозно да завърже битката за титлата през този сезон. В своята кариера неведнъж Сайнц е показвал, че с течение на годината той само трупа скорост и увереност в своето представяне, което си пролича и през 2021 година

Марко: Ясно е, че Сайнц е №2 във Ферари

Именно това негово качество му позволи да се пребори със своя съотборник Шарл Леклер за петото място в пилотския шампионат, в който той бе седми преди последния старт за годината в Абу Даби. Освен това той рядко допуска грешки в самите състезания, като свидетелство затова е неговата серия от 31 поредни финиширания. За последно испанецът не видя карирания флаг в Гран При на Русия през 2020 година, когато бе елиминиран още в началото на надпреварата. 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти