Пеп обяснил на Емери защо Реал и Барселона са по-успешни в ШЛ

Наставникът на Виляреал Унай Емери отново е сред най-големите в битката в Шампионската лига, след като тази вечер неговият тим излиза срещу Байерн (Мюнхен) в първи четвъртфинал. Тимът на испанеца със сигурност няма кой знае какви шансове да стигне до трофея, но самият треньор се провали и с далеч по-класната си селекция начело на Пари Сен Жермен. По негово време (2017 г. - б.р) французите бяха елиминирани от Барселона, независимо че бяха спечелили първата среща с 4:0.

Сега Емери сподели за интересен свой разговор с Джосеп Гуардиола, който е стигал до купата като наставник точно на каталунците. “Веднъж Пеп ми каза, че отбори като Барса и Реал Мадрид се справят по-добре в тежките ситуации, защото вече са печелили Шампионската лига - сподели Емери в интервю за “Екип”. - Ключът е в това да знаеш как да преодолееш разочарованието. Когато навремето, в онзи обрат с 6:1, Барселона вкара четвъртия си гол, а след това и петия, ние не знаехме какво да направим. Същото сега се видя в ПСЖ и срещу Реал на реванша. Когато Карим Бензема последователно беше точен за 1:1 и после за 2:1, забелязах играчи като Преснел Кимпембе и Маркиньос, които познавам много добре, да не знаят как да реагират, защото бяха обзети от чувство на безсилие”.

Още двама бивши треньори на ПСЖ са в ШЛ все още - Карло Анчелоти и Томас Тухел, като и те не можаха да завоюват трофея начело на френския гранд. “След като никой не успя начело на тима, значи проблемът е някъде другаде, защото ПСЖ… (не довършва изречението си - б.р.). Трудно е да надвиеш съперници като Байерн или Манчестър Сити. Погледнете Гуардиола, който е №1 в света. По принцип наставникът има изключителен характер и само единици от тях са победители. И от тези определени треньори само един стига до триумф в ШЛ. Това обаче не означава, че останалите не стават. След като и сега ПСЖ се провали, казах на президента Насер Ал-Хелайфи, че все пак някога ще спечели турнира”, добави Емери.

Още от Футбол свят

Виж всички