Honda и GM планират "достъпни" електромобили

Honda и General Motors ще разширят сътрудничеството си по отношение създаване и развитие на електромобили с използването на обща платформа за нови модели, които трябва да се появят на пазара през 2027 година.

Поне единият от бъдещите модели ще е компактен кросоувър, което едва ли е изненада с оглед популярността на тези модели в глобален мащаб. През 2027 лансирането на новите модели ще стартира в Северна Америка, а след това и на останалите пазари.

Президентът и главен изпълнителен директор на GM Мари Бара потвърди, че бъдещите съвместни модели ще са "достъпни" като цена и ще споделят “технология, дизайн и производствени стратегии”, като посочи, че ключовите пазари за гиганта са Северна и Южна Америка, както и Китай.

BMW 3 серия на ток за Китай

Това не е началото на съвместната работа на двете компании в областта на електромобилите, а следват и още стъпки. Двете компании разработват съвместно батерии с твърдо тяло за електромобили.

Зарядната инфраструктура за електромобили на Мото-Пфое е за всеки

Honda вече обяви планове за електрически кросоувър, който ще използва платформата Ultium на GM, както и батерии от американската компания. Названието на модела е Prologue и трябва да излезе на пазара в началото на 2024 година. Луксозната марка на Honda Acura също ще предлага версия на този модел, като Prologue ще се произвежда от GM.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти