През 2022 година Ферари вижда „версия 2.0“ на Шарл Леклер

Според дългогодишния тест пилот на Ферари Марк Жене през 2022 година Скудерията вижда версия 2.0 на Шарл Леклер, който записа една победа и едно второ място в първите два старта за сезона във Формула 1. Това му отрежда първото място във временното класиране при пилотите с актив от 45 точки и преднина от 12 спрямо неговия съотборник Карлос Сайнц.

И в двете състезания монегаскът бе въвлечен в зрелищни дуели със световния шампион Макс Верстапен, като и в двата случая тяхната битка продължи няколко обиколки. Тя обаче бе изключително чиста и спортсменска, а според Жене затова помага и „новият“ Леклер, който е доста по-спокоен.

Минарди: Леклер и Верстапен се сражаваха коректно

„Шарл бе много емоционален, а през тази година се е променил много. Шарл е като версия 2.0 на себе си. Когато отидох в Барселона за тестовете прекарах много време с него и той бе напълно променен и това се вижда. В Бахрейн очаквах той да е много радостен след спечеления полпозишън, след победата, но той изглеждаше много спокоен. Той е наясно, че това е много дълъг шампионат“, каза опитният испанец.

Леклер: Без DRS състезанията във Формула 1 ще са скучни

Той също така коментира положителната атмосфера в гаража на Ферари, за която освен Леклер много допринасят Сайнц и ръководителят на „Черните кончета“ Матиа Биното.

„Мисля, че Матиа, Шарл и Карлос ще играят много важна роля в задържането на емоциите, с които италианците са известни. Те са тримата лидери на този отбор, те не трябва да са емоционални. Матиа е наполовина швейцарец, а спокойствието на Карлос идва от неговия баща.“

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти