Още един от Премиър лийг се забърка в скандал с животно, този път става дума за тигър

Футболистът на Челси и английски национал Бен Чилуел също привлече вниманието върху себе си заради отношение към животни, което мнозина не одобряват. Наскоро бившият му съотборник на “Стамфорд Бридж” Курт Зума беше заснет да бие домашните си котки, след което последва остра реакция спрямо него.

Сега “Сън” показа видеоклип, на който се вижда как Чилуел и негови приятели се забавляват в зоологическа градина във Флорида. Те участват в местна атракция с дърпане на въже с тигър. Записът е от тези дни, когато 25-годишният ляв халф-бек посети САЩ по време на паузата в първенствата заради мачовете на националните отбори.

“Не считаме, че подобно действие помага на хората да показват по-голямо уважение спрямо дивите животни. Смятаме, че подобна атракция, целяща хората да се забавляват, е неуместна. Макар да осъзнаваме, че нещо такова вероятно е от полза за физическата форма на големите котки, мислим, че са налице и множество алтернативи за това”, коментираха от Асоциацията за превенция на насилието върху животни във Великобритания (RSPCA)

Заради историята с котките Курт Зума беше глобен с една седмична заплата от Уест Хам, а отделно животните му бяха отнети.

"Мяу-мяу": подигравките с Курт Зума достигнаха ново ниво

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти