Биното: Ред Бул имаха предимство и го използваха

Шефът на Ферари Матиа Биното коментира Гран При на Саудитска Арабия, в която двамата му пилоти Шарл Леклер и Карлос Сайнц се качиха на подиума, но загубиха битката за победата срещу световния шампион Макс Верстапен.

“Макс пилотира отлично, ние видяхме зрелищна битка за победата между него и Шарл. Точно такива състезания искахме преди началото на сезона. Борехме се за победата, а в първите две състезания събрахме 78 точки, което не е малко”, заяви швейцарецът.

Биното похвали карането на Леклер и обясни битката му с Макс.

Леклер: Разочарован съм, но малко не ни достигна

“Шарл се представи страхотно, кара много умно, двамата с Макс са много талантливи пилоти, сега отново го демонстрираа - обясни шефът на Скудерията. - Двамата се познават отдавна, карали са много един срещу друг, а сега се борят за победи във Формула 1. Това е фантастично начало на сезона.”

Макс: Бяхме по-бързи на правите и спечелихме

А какво точно е предимството на Ред Бул и дали мнението на Биното съвпада с това на Верстапен?

“Колата на Ред Бул беше много бърза на правите, а ние бяхме решили да заложим на повече скорост в завоите. Но битката беше много оспорвана и в следващите две състезание ще е интересно дали някой ще има предимство. В петък видяхме, че Макс започна да работи с кола, която беше много сериозно притисната към пистата, а след това това притискане започна да намалява. Ние заложихме на силно притискане като отчетохме и степента на деградация на гумите. Но в Ред Бул този уикенд нямаха проблеми с гумите - това беше тяхното предимство и те го използваха. В Мелбърн оспорваната битка продължава и за мен Ред Бул остават фаворит.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти