Хамилтън обмисля да започне Гран При на Саудитска Арабия от бокса

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън имаше разочароваща квалификация пред утрешната Гран При на Саудитска Арабия, в която отпадна още в първата фаза. За него това е първо отпадане след първите 18 минути от Гран При на Бразилия през 2017 година, когато той катастрофира още преди да запише обиколка. 

Малко след края на своето участие в сесията за място Хамилтън се изправи пред журналистите, където заяви, че от началото на уикенда в Джеда той има проблеми с баланса на своя W13. Освен това той добави, че обмисля изцяло да промени настройките си за утрешния старт, което обаче ще го принуди да стартира от бокса, а не от стартовата решетка, което с оглед на неговата позиция е поносима загуба.

Хамилтън: Имаме проблеми с баланса на колата

„Ще е едно от най-трудните ми състезания, ще е горе-долу, няма да е много хубаво. Може би ще стартирам от бокса и ще променя колата отново, за да не се усеща като днес“, заяви британецът.

Серхио Перес поднесе изненадата в квалификацията в Джеда, Шумахер в болница

Неговият по-млад съотборник Джордж Ръсел имаше доста по-успешна квалификация, в която се класира шести. Пред него на стартовата решетка утре ще застанат пилотите на Ферари и Ред Бул, които ще окупират първите две редици и Естебан Окон от Алпин, който бе с 0.036 секунди по-бърз от Ръсел в спора за петата позиция.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти